Logofun

Alix Henry (coördinerende logopediste)

Foto Alix Henry

In 2007 studeerde ik met onderscheiding af aan de Hogeschool Gent als ‘Professionele bachelor in de logopedie’. In december 2007 startte ik als logopediste in het O.L.V. ziekenhuis te Aalst op verschillende diensten. Ik heb ervaring met neurogene stoornissen zoals afasie, dysartrie en dysfagie bij mensen met een N.A.H. (niet aangeboren hersenletsel) en degeneratieve aandoeningen (A.L.S., M.S., Parkinson, dementie, …).

Daarnaast werkte ik in een groepspraktijk als zelfstandige logopediste met kinderen met taal- , spraak – en leerproblemen.

Sinds 2010 ben ik werkzaam geweest bij de Stad Gent voor het departement Onderwijs als logopediste in type 1, type 2 en type 3 onderwijs, met licht tot ernstig mentaal gehandicapte kinderen en kinderen met gedragsproblemen. Ik heb ervaring met het behandelen van kleuters en kinderen met A.S.S., dysfasie, dyspraxie, syndroom van Down, …

In 2010 startte ik op zelfstandige basis een logopedische praktijk. Sinds 2012 is de praktijk LogoFun gevestigd in Gentbrugge en werd deze een groepspraktijk. Sinds 2018 werken we samen met een psychologe. Ik ben werkzaam als behandelende logopediste en coördinator met een aantal toffe collega’s. Ik heb binnen de praktijk ervaring met kinderen, studenten en volwassen met leerproblemen – en stoornissen, taalproblemen – en stoornissen en articulatieproblemen en -stoornissen.

Ik heb kennis van SMOG - gebaren en behaalde hiervoor een certificaat van de Vives Hogeschool in 2017.

Lid van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten.

Goele Dieryck (behandelende logopediste)

Foto LGoele Dieryck

Mijn naam is Goele Dieryck. In juni 2019 studeerde ik af als logopediste aan de hogeschool Thomas More te Antwerpen. Sinds augustus 2019 ben ik bij LogoFun aan het werk. Tijdens mijn stages in een ziekenhuis en het buitengewoon onderwijs heb ik zowel met kinderen als volwassenen leren werken. Ik heb vooral ervaring met dysfagie, neurologische stoornissen, leer- en articulatieproblemen.

Ik ben geëngageerd om te blijven bijleren door cursussen, artikels en bijscholingen.

Lid van de Vlaamse Vereniging voor Logopedisten.

Tine Van Belle

Foto Tine Van Belle

In 2013 studeerde ik af als logopediste aan de Arteveldehogeschool te Gent. Nadien behaalde ik in juni 2015 mijn diploma als audiologe. Sinds september 2015 combineer ik het werk als zelfstandige logopediste in deze praktijk met het werk als audiologe in een hoorcentrum.

Als logopedist heb ik ervaring met verschillende doelgroepen (leer-, taal- en spraakstoornissen, neurogene en slikstoornissen). Daarnaast heb ik kennis van uiteenlopende stoornisgroepen (autisme, ADHD, mentale en motorische beperkingen), door mijn ervaring in het buitengewoon onderwijs. Deze, wil ik, samen met kennis van gehoorstoornissen gebruiken bij het geven van logopedische therapie.

Ik blijf graag met bijscholingen op de hoogte van de nieuwste technieken en methodieken.

Emily Vercauteren

Foto Emily Vercauteren

Mijn naam is Emily Vercauteren. In 2015 behaalde ik mijn Professionele Bachelor in de Logopedie aan de Arteveldehogeschool Gent. Tijdens mijn opleiding als logopediste deed ik ervaring op in enkele revalidatiecentra en in het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Ik kwam reeds in aanraking met verschillende problematieken en doelgroepen.

Ik maak deel uit van de groepspraktijk ‘LogoFun’ sedert september 2017. Ik behandel er hoofdzakelijk kinderen met leer-, taal- en articulatieproblemen- of stoornissen.

Naast mijn deeltijdse job als logopediste, werk ik in een trendy restaurant in Gent.

Als beginnende logopediste ben ik leergierig en ambitieus en wil ik via bijscholingen extra kennis opdoen en op de hoogte blijven van de nieuwste technieken en methodieken.

Hanne Vergauwen

Hanne Vergauwen

Mijn naam is Hanne Vergauwen. Ik studeerde in september 2014 af als logopediste. Nadien kon ik onmiddellijk op mijn stageplaats aan de slag als zelfstandig logopediste. Hier deed ik heel wat ervaring op in de behandeling van kinderen met leer-, taal-, - articulatie en myofunctionele problemen. Daarnaast behandelde ik ook volwassenen met stemproblemen en neurogene problemen.

Sinds 1 september 2017 ben ik werkzaam bij LogoFun, waar ik voornamelijk insta voor de behandeling van kinderen met leer-, taal- en articulatiemoeilijkheden. Net zoals de naam van de praktijk, probeer ik logopedie zoveel mogelijk ‘Fun’ te maken, door middel van een efficiënte, maar speelse aanpak.

Via bijscholingen en vakliteratuur probeer ik zoveel mogelijk op de hoogte te blijven van de meest recente behandelingsmethoden.

Liesbeth Verlaet (stemtherapeute)

Foto Liesbeth Verlaet

In 2010 studeerde ik af als logopediste aan de Arteveldehogeschool in Gent. Reeds als kind was ik gepassioneerd door muziek en stem en volgde ik klassieke piano, klassieke zang en folkzang in de muziekacademie. Na 5 jaar werken voor Jabbla (bedrijf dat Sprint, Mind Express en spraakcomputers ontwikkelt), besloot ik dan ook het roer om te gooien en opnieuw te gaan studeren. In 2019 behaalde ik het lerarendiploma ‘muzikale opvoeding’ in de Arteveldehogeschool.

Ondertussen werk ik sinds april 2019 als zelfstandige stemtherapeute voor Logofun. Dit combineer ik met een job als folkzangleerkracht in het Deeltijds KunstOnderwijs in Herentals en een job als docent logopedie in de Thomas More Hogeschool in Antwerpen.

Ik volgde reeds vele bijscholingen rond de stem zoals b.v. Estill Voice Training, Complete Vocal Technique, Lax vox, manuele facilitatie larynx enz. Vanaf september 2019 start ik met het postgraduaat stem aan de Thomas More hogeschool in Antwerpen.

In mijn vrije tijd zing ik folk, bluegrass, pop en progressieve rock in een aantal muziekgroepen. Zangers kunnen dus niet alleen voor stemtherapie maar ook voor stemtraining bij mij in de praktijk terecht.

Margo De Groodt (psychologisch consulent)

Foto Margo De Groodt

Mijn naam is Margo De Groodt. In 2016 behaalde ik mijn professionele bachelor Toegepaste Psychologie aan de Thomas More hogeschool in Antwerpen. Gedurende mijn opleiding deed ik ervaring op in het Centrum voor leerlingenbegeleiding (CLB) in Asse en in het UZ Gent op de afdeling kinderpsychiatrie. Sinds 2017 ben ik tewerkgesteld in het CLB GO van Brussel als psychopedagogisch werker. Daarnaast werk ik ook nog deeltijds als psychologisch consulente voor kinderen in een groepspraktijk in Londerzeel. Mijn passie voor het werken met kinderen leidde mij uiteindelijk ook naar deze praktijk. Binnen de praktijk Logofun zal ik 1keer per maand instaan voor het afnemen van intelligentieonderzoeken in het kader van terugbetaling voor logopedische therapie.

Ik ben lid van de beroepsvereniging van psychologisch consulenten​.